Risicoanalyse & beheersplan

Sinds 1 juli 2011 is de nieuwe waterleidingwet (Staatsblad, besluit 370), en het daarbij behorende waterleidingbesluit (Staatsblad, besluit 293) van kracht geworden. Hierin wordt aangeven eigenaren van collectieve drinkwaterinstallaties met een verhoogd risico worden verplicht gesteld om een risicoanalyse te laten maken, zo nodig een beheersplan op te laten stellen en de bijbehorende maatregelen uit te voeren. Risicogroepen zijn o.a. ziekenhuizen, zorg-instellingen, hotels, asielzoekers opvang, gevangenissen, zwembaden, kampeerplaatsen, jachthavens en truckstops. In deze nieuwe wetgeving wordt vermeld dat risicoanalyes en beheersplannen alleen nog maar mogen worden opgesteld door bedrijven die onder het BRL 6010 certificaat vallen.

Per 1 juli 2011 worden overtredingen van het niet naleven van de legionella wetgeving gezien als een milieu delict waardoor de sanctie veel hoger zal zijn als in de voorgaande periode!
.

Heeft uw organisatie een collectieve drinkwaterinstallatie en heeft u mogelijk te maken met wet- en regelgeving op het gebied van drinkwater en legionella?
Wilt u weten wat specifiek voor uw organisatie de risico’s en mogelijke beheersmaatregelen zijn? Dan kan Drinkwaterspecialist u helpen.

Kenmerken

  • Gratis en vrijblijvend intakegesprek
  • Afhankelijk van uw situatie, uitvoering van quickscan of risicoanalyse volgens kwaliteitsnormen en wet en regelgeving (BRL 6010)
  • Binnen 14 dagen ontvangt u de rapportage

Via onze site kunt u een aanvraag doen voor een vrijblijvend gesprek of een offerte. Uiteraard kunt u ook via e-mail of telefoon contact met ons opnemen.
Vraag intakegesprek aan

Comments are closed.