Delen...

Veroorzaker legionella uitbraak Bovenkarspel voor de rechter

OM: werkstraf voor bubbelbadman

Monument voor de slachtoffers van het legionelladrama op de Westfriese Flora in Bovenkaspel Monument voor de slachtoffers van het legionelladrama op de Westfriese Flora in Bovenkaspel ANP
Toegevoegd: vrijdag 16 nov 2012, 16:59
Update: vrijdag 16 nov 2012, 17:10

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf tegen een van de betrokkenen bij het legionelladrama op de Westfriese Flora in 1999.

Destijds overleden 32 bezoekers van het evenement in Bovenkarspel. Achteraf bleek dat een bubbelbad dat daar werd tentoongesteld een van de bronnen was van de legionellabesmetting.

De standhouder kreeg ruim 500.000 euro van zijn verzekeraar om de slachtoffers en nabestaanden te betalen. Maar dat geld is niet bij de slachtoffers terechtgekomen. Daarom eist het OM een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar.

Juridische kosten

De standhouder gebruikte een groot deel van het geld naar eigen zeggen voor juridische kosten die hij had gemaakt. De rest gebruikte hij om de honderden uren te vergoeden die hij niet in zijn bedrijf kon steken.

De verdachte ontkent dat hij iets met het legionelladrama op de Westfriese Flora te maken heeft. Volgens hem is dat nooit bewezen.

Op 30 november doet de rechtbank uitspraak.

This entry was posted in Water. Bookmark the permalink.

Comments are closed.